Velkommen til Ruth og Flemmings campingture!

Det var meningen, at vi skulle have startet i 2011 med en tur rundt om den Botniske Bugt og ned gennem de baltiske lande, men en kræftknude i Flemmings tyktarm, ændrede alle planer. Jeg blev opereret på Randers Sygehus den 19. april 2011, efter undersøgelser og skanning på både Viborg Sygehus og Randers Sygehus, og det er gået godt. Jeg har nu stomi, og det er til at leve med. Lige nu (sep. 2011) er jeg i ambulant kemo efterbehandling på Århus Sygehus. Piller i 14 dage og fri i 8 dage, og det forløber 8 gange og slutter i begyndelsen af nov. 2011.


Jeg er nu så frisk, at jeg er begyndt at planlægge ture i 2012. Hvis alt går vel, så går den første store tur til Sicilien, hvor Ruth og jeg var i 1965 med rejsesejskab. I 1968 var jeg der igen, men denne gang i bil sammen med min broder, hans kone og en ven. Ruth ville ikke med, da der var en del bjergkørsel.

Her i august måned, har vi dog smugtrænet lidt med en tur til Målilla i Sverige, hvor vi var til speedway sammen med et par naboer.

Sicilien 2012

Vores tur til Sicilien strækker sig over 2 måneder fra først i marts måned til først i maj måned 2012.
Den 7. marts forlod vi de hjemlige himmelstrøg og satte kursen mod Messina på Sicilien. Det gik ned igennem Tyskland, Østrig og Italien. Her kommen nr. 1 af 7 beretninger, som jeg sendte til vores lokale avis
:

Endelig indtog vi Sicilien - uden kamp. Hele øen ligger nu foran os, og vi glæder os til at gense nogle af de steder, som vi besøgte i 60erne. En lille uforudset forsinkelse gjorde, at afgangen til Sicilien blev udsat en uge med afgang den 7. marts. Den følgende uge gik med at køre gennem Tyskland, Østrig og Italien også kaldet støvlelandet. En uge med overnatning på rastepla dser. De bedste i Tyskland. "Ordnung muss sein" som tyskerne siger, men Østrig og Norditalien (Sydtyrol) var heller ikke dårlige.

Vi kunne tydelig se og mærke forskellen mellem alperne før og efter Brennerpasset. Mindre sne på bjergtoppene og lunere temperatur. Da vi nåede Toscana-området, havde vi to dage med 26-28 grader, så det var helt sommerlig, men de dalede igen til ca. 21 grader. Vi begyndte så småt at kunne se forårstegn omkring Rom og Napoli, men først da vi nåede Calabrien, som er vristen og storetåen i støvlelandet, så vi udsprungne træer så som mandeltræer og mimosetræer, som har gule blomster.

E45 i Calabrien er ren katastrofe, men den er ved at blive fornyet. De lokale siger, at der er bygget på vejen i over ti år, men vi kom ikke til at køre på ret meget af det nyt. Det var mest kørsel i én bane med skift frem og tilbage på vejbanerne, og det føltes som om, at man overhovedet ikke vedligeholdt de gamle vejbaner. Det går hele tiden gennem tunneler og over broer, og i tunnelerne er 70-80% af lamperne gået ud, men vi så masser af nye broer og tunneler - vi kom bare ikke til at køre der. Om nogle år bliver det nok godt.

Den første campingplads vi kom til ved Messina på Sicilien, var ikke åbnet endnu, men de kunne henvise til én ved Milazzo lidt fra Messina - og der er vi nu og slapper af et par dage med rigtig fint vejr og en hyggelig campingplads, hvor ejeren Carmelo Francicca er ved at gøre pladsen klar til den nye sæson. Vi er de eneste tre på pladsen. Den ligger i 25 m højde med en fantastisk udsigt ud over Golfo di Melazzo og over mod de Lipariske øer med bl.a. Stromboli, hvor en vulkan er lidt aktiv med små udbrud 2-3 gange i timen.